top of page
Sök

Årskrönika 2021

Så har stunden kommit att knyta ihop 2021 och reflektera över året som gått!

Fastän året har inneburit en hel del utmaningar, måste jag nog säga: WOW vilket år! Både i företagandet och det privata har det funnits att sätta tänderna i – men HEY! We did it! Trots pandemin och en allt för liten personal är det nästan ofattbart hur mycket vi åstadkommit tillsammans under året som gått. Daniels, Annikas och Julias insatser har varit minst sagt mirakulösa.

Kliniken har inte varit stängd en enda dag på snart två år och antalet besök har dessutom stigit rejält jämfört med 2020. Vi har kunnat erbjuda kvällsmottagning och lanserat vår egen online veterinärtjänst NetVet (ladda ner appen om du inte redan gjort det!). Tack till Emma och Paju som flitigt tar arbetsskiften på NetVet. Otaliga är de timmar vi utfört akuta operationer och avancerad tandkirurgi varvat med polikliniska ingrepp. Vår ögonläkarmottagning med Miia Rantala har varit välbesökt och samarbetet med fysioterapeut Anne Saari har gjort att vi kunnat erbjuda rehabilitering för ortopediska patienter. Pandemin har flyttat de flesta skolningarna till cyberrymden. Tack för det, säger jag. Under de senaste 12 månaderna har jag förkovrat mina kunskaper inom rekonstruktiv kirurgi (hudtransplantat, hudfläppar mm), ultraljudsdiagnostik, tand- och magsjukdomar på häst, öronsjukdomar och videootoskopi. Också klinikdjurskötarna har kunnat delta i flera kurser än under tidigare år. Skolning är den största motivationsfaktorn i vårt arbete. Både för den enskilda individen och för att teamet ska utvecklas. Att hela tiden bli lite bättre. Vi på Losvika är alla på väg mot ett och samma håll – framåt! – och det märks. 2021 flyttade vi hela marknadsföringen in-house. Rebecca gör ett fantastiskt jobb. Det visuella och textmässiga har äntligen fått en röd tråd och är mycket tilltalande. Ben, Hilde och Eirin har bidragit enormt till utformningen och marknadsföringen av speciellt NetVet. Vår maskinpark utökades med ett Videootoskop. Ett instrument vi drömt om länge, som hjälper så många patienter. Att behovet fanns för denna investering visste vi, men nu kan vi bevisa det: flera VO behandlingar görs per vecka redan nu. Webbshoppen har blivit helt förnyad. Vi vill profilera oss som ett litet inhemskt familjeföretag med fokus på lokalt, ekologiskt, vetenskapligt bevisat och kvalitet. Även här strålar vår Rebecca. Kolla in Losvika Equestrians instagram och hemsida, om ni inte redan gjort det. Ridhuset gör mig glad varje dag. Kundresponsen har varit enbart positiv och allt flera ryttare och tränare hittar hit till oss. Det är så roligt att se glada ryttare och tränare på hästar som rör sig fint i en toppenmiljö på perfekt underlag. Eirins träningar har dragit ryttare från både när och fjärran.

De sista dagarna av 2021 förverkligades drömmen om en skrittmaskin. Skritten (eller karusellen som vi kallar den) och att stallet utökades med några gästboxar, gör att vi i allt större utsträckning kan erbjuda bed&box för kunder som vill komma och träna till Losvika för mer än bara ett pass. Också här vill jag lyfta fram ridhusets hemsida och instagram @losvikaridhus.

Allt detta, och det faktum att jag fram till mitten av augusti 2021 arbetat 521 dagar på raken, 7 dagar i veckan och vissa dagar i veckan dubbla skiften säger väl sitt: att jag älskar mitt jobb, mitt team och vårt familjeföretag. Vi har tillsammans tagit stora kliv mot vårt mål: att bli det lilla djursjukhuset på landet.

Min man Lars, våra döttrar Hilde och Eirin samt svärsönerna Ben och Filip: ni är fantastiska. Utan er vore inget av detta möjligt. Ni är så kloka och underbara att ord inte finns. Årets bästa: det var klart att få fira Hildes och Bens bröllop i augusti, att ha alla barn och hästar hemma, och ha pappa(87) som gäst under hela julhelgen.

År 2022 är mitt mål att förvalta allt detta. Vakna pigg och försöka göra mitt bästa. Jag önskar att jag hinner med lite flera tidiga morgnar på hästryggen på friluftsområdet och i ridhuset än det jag hann under fjolåret. Dessa stunder är mina stunder. Jag vill 2022 kunna ge allt mitt stöd för att Lars och Elli ska kunna utveckla sitt nystartade bolag Losvik & Flen. Ni behövs! Livet är här o nu!


/Maria


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page